Server i molnet

Web & Teknik

Server i molnet

Har i dagarna testat CityCloud, Azure och Googles Developers Console genom att installera Centos 6 & 7. Visst funkar det mycket bra men här kommer ett par iakttagelser.

  1. Azure tillåter inte ICMP. Varför förstår jag inte riktigt… IPV6 är således inget för den som är på Azure i dagsläget. I alla fall fick jag inte igång det. Men det var enkelt att installera och konfigurera både centos 6 & 7.
  2. Google tillåter inte att den egna servern kör mail, vilket tog ett tag innan jag upptäckte. Även här saknas stöd för IPV6. Superenkelt att installera och konfigurera både centos 6.
  3. Även testat CityCloud, hitintills har jag inte hittat något som inte funkar eller som stör på något vis. Glad över att mallen de använder är minimal versionen så att man verkligen kan välja vad man vill installera. Även om det för en del kan ta lite extra tid. Fullt stöd för IPV6 är ett stort +. Däremot kan man inte installera andra OS från valfri ISO, vilket för en del kan vara en nackdel.
  4. Google Developers Console innehåller en massa bra grejer, tex en mycket enkel Cloud DNS. Det enda som krävs är man har koll på vem som är sin registrator för att kunna flytta sin domän dit. Sedan behöver man kanske tänka till vad och och hur man gör då man betalar per uppslag (ja… den nedre gränsen är en million uppslag per månad men ändå.)

 

Länkar: https://console.developers.google.com/ http://azure.microsoft.com https://www.citycloud.se